Slottsgatan

Här möter vi Malmö under tidigt 1900-tal och några årtionden framåt utan någon annan enhetlighet än att de är bilder från stadens svunna tid. Vi kan ändå med hjälp av folkliv, byggnader och händelser följa en del av stadens utveckling. I bildgalleriet finns även ett antal Malmöbilder från 50-talet och framåt.

Grevebanan Malmö - Ystadjärnvägen

Avstånden mellan Malmö och övriga orter i Skåne var vid den tiden stora, därför var vykort och brev det vanligaste sättet att meddela sig med varandra. I sökandet efter Malmöbilder går det därför inte att bortse från vyer som berättar om övriga städer och orter, framför allt i Skåne. Bilderna är indelade i följande kategorier: Helsingborg, Lund, Skanör & Falsterbo, Trelleborg, Ystad och övriga orter i Skåne.

Ångfärjestationen

Fotografier eller så kallade fotovykort av människor i vardag, fest, högtid eller vid besöket hos fotografen berättar också mycket för oss om hur livet såg ut då. Bilderna i denna kategori begränsar sig inte till Malmö utan kommer från hela Sverige.

En hälsning från förr

Vykortet som förmedlade en hälsning, gratulation eller annat budskap hade i vykortets barndom ett minimalt utrymme för själva meddelandet. Man kan anta att kortmotivet därför blev extra viktigt för att förstärka ett budskap eller en önskan. Rundkindade barn, kvinno-och romantiska motiv och konstfullt arrangerade buketter i guldrelief var vanligt förekommande.

Som ett komplement till bilderna har jag valt att marknadsföra ett antal böcker med fokus på Malmö och Öresundsregionen då och nu och lite till ... Böckerna beställer du på samma sätt som bilderna, genom att klicka på "fråga om den här produkten" eller genom ett mail.

Samtliga priser är inkl moms. Porto tillkommer, men vill du hellre hämta boken går detta också bra.

Välkommen med din beställning!